Nieuws

Uitdagingen worden troeven bij bouw retailpark

Aarschot krijgt er een toplocatie bij. Het nieuwe retailpark ligt pal aan de drukke weg van Aarschot naar Geel en is maar liefst 10.000 m² groot. Het L-vormige gebouw zorgt dankzij het vele groen en open bebouwing voor een warm en uitnodigend gevoel. Klanten kunnen in juli volgend jaar naar hartelust shoppen in dit prachtige gebouw.

Een retailpark maken is niet altijd even makkelijk, een warm en behagend gevoel in zo'n gebouw brengen nog veel minder. Daarom koos Helsen & Van Com voor een centraal plein met veel groen. De dubbele functie van dit plein, dat enerzijds voor parkeermogelijkheid en anderzijds voor een open sfeer zorgt, versmelt het complex tot een aantrekkelijk geheel.


Functioneel

Het retailpark heeft twee niveau's die elk tientallen stijlvolle winkels bevatten. De belangrijkste uitdaging bij het ontwerp van het project was dan ook om een zo functioneel mogelijk gebouw te maken dat toch een warme en gezellige winkelsfeer aanbiedt. En dat allemaal binnen de context van het bouwprogramma en het RUP.

Deze uitdaging werd meteen ook de belangrijkste troef van het project. De toekomstige klanten kunnen genieten van een toplocatie met een uitgebreid aanbod, zonder zich te wanen in een kil, enkel op geld belust conglomeraat.

Het gebouw zal volgens de technieken van de industriebouw neergezet worden. Staal, sandwichpanelen en accenten van hout en baksteen bepalen het uitzicht van het retailpark. Een strikte toepassing van de EPB normen en waterhuishouding beschermen de duurzaamheid van het project.

 
HVC Architecten
HVC Architecten
HVC Architecten
HVC Architecten