Wie

HVC Architecten cvba staat voor een team van een 12-tal professionals met diverse achtergronden en opleidingen dat, zowel vanuit Hasselt als vanuit Keerbergen, uiteenlopende bouwprojecten realiseert in heel Vlaanderen.

Als het bureau zich op één vlak weet te onderscheiden van anderen is het wel zijn nuchtere no-nonsenseaanpak dat zich rechtstreeks reflecteert in het portfolio van het bureau.

Voor HVC Architecten vormen functionaliteit en efficiëntie de basis voor elk nieuw project. Door de strikte eisen van de klanten te combineren met een architectonische meerwaarde komt HVC Architecten tot unieke gebouwen met een eigen sfeer en uitstraling.

Naast een vlekkeloze reputatie inzake industriële en logistieke gebouwen, slaagt het bureau er zeer goed in om zijn eigen aanpak en specifieke knowhow ook weet toe te passen op kantoren, retail- en kmo-parken, garages en publieke gebouwen.

Historiek

De naam van het bureau verwijst naar Rik Helsen en Rik Van Com, de twee stichters en zaakvoerders van het bureau. In 1989 hebben ze samen het bureau opgericht met kantoren in Keerbergen en Hasselt onder de naam Helsen & Van Com Architecten nv. Behalve hun voornaam delen ze ook hun nuchtere kijk op architectuur. Ze zijn er niet op uit om voortdurend zelf te scoren maar stellen hun kennis en ervaring ten dienste van hun opdrachtgevers die gebouwen wensen die qua efficiëntie, budget en uitstraling voldoen aan wat gevraagd werd. Sinds 2016 trad, na een jarenlange samenwerking, ook architect Frank Tack als partner toe.

Geleidelijk aan heeft het trio hun bureau weten uit te bouwen tot een vaste waarde met een twaaftal werknemers en intussen meer dan 1.000 referentieprojecten